Педагогічна рада - січень 2020

З метою  визначення ефективних засобів підвищення якості освіти, популяризації нестандартних методів та прийомів навчання, 22 січня 2020 року в освітньому закладі у формі методичної платформи відбулося засідання педагогічної ради «Розвиток  пізнавальної активності та креативних компетентностей учнів через проблемно-пошукову роботу».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Сніжана Левченко визначила основні напрями проблемно-пошукової роботи, спрямовані на формування основних компетентностей, якими мусить оволодіти випускник сучасного закладу загальної середньої освіти. На основі анкетування педагогів школи практичний психолог Ірина Овчаренко проаналізувала стан  проблемно-пошукової роботи в освітньому закладі. У ролі експертів виступили досвідчені педагоги, вихованці яких щороку посідають призові місці в ІІ етапі предметних олімпіад: Ольга Пісковець, Вікторія Кириченко, Ірина Коденець, Тетяна Чумаченко. У ході засідання вчителі розкрили головні аспекти проблеми, представили власні напрацювання та ідеї проведення сучасного уроку з метою активізації пізнавальної діяльності школярів, формування в них ключових компетентностей. У ході педради підкреслювалася роль проблемно-пошукової діяльності здобувачів освіти,  формуванню в них критичного мислення, креативності, прагнення до розвитку; особлива увагу приділено формам роботи з обдарованими та здібними дітьми, зокрема залучення їх до дослідницької діяльності.

Питання, які обговорювалися в ході педагогічної ради, надзвичайно актуальні, адже мета нашого закладу – надання якісних освітніх послуг, які відповідають вимогам сучасності та орієнтовані на майбутнє.

пппп

ааа