Четвертий день осіннього онлайн-табору "Яскраві сторінки багряної осені"

4-й день освітнього табору "Веселі сторінки багряної осені"
Ось і закінчився 4-й день освітнього табору "Веселі сторінки багряної осені". І дійсно, сторінки залишаються дуже яскравими. Ось і сьогодні відбулась дуже приємна зустріч представників Херсонського коопераьивного економіко-правового фахового коледжу з учнями 7-х класів. Дуже плідно попрацювали з актуальною темою: "Вживай слова правильно" 9-ті класи пройшли вебквести "Сходинками лексикології". Знайшли вихід з кімнати, підбираючи відповідний ключ: правильне наголошення слів та антисуржик. В ігровій формі визначили лексичне значення поширених паронімів. Цей рівень вебквесту містив 12 активних інтерактивних об'єктів у вигляді тварин, які треба було знайти, користуючись підказками. Також переглянули історію про невдалі пригоди та незручні ситуації Панаса через незнання значень багатьох слів.
А ще отримали задоволення від ігор, закріпивши свої знання з лексикології, та прогулялися романтичними творами зарубіжних письменників і поетів. Потім учні занурилися у світ невичерпного скарбу української мови — рідного слова, скарбу мудрості народної.
Юні мовознавці створювали хмаринки слів, відгадували загадки, знаходили відповідні пари прислів’їв, проходили веб-квести: “Лексикологія (групи слів за значенням), “Цікаві рекорди української мови” А учні початкової школи здійснили подорож океаном рідної мови і переконалися, що українська мова - це дійсно безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Діти швидко і вправно справлялися із різноманітними завданнями, долали різні перешкоди, отримали багато позитивних емоцій. Далі буде...
11