Захід до 160-річчя Кости Хетагурова

 

 

11.10.2019 року відбувся урочистий захід, присвячений 160-річчя від дня народження основоположника осетинської літератури Коста Левановича Хетагурова.

У нашому місті Коста Хетагуров з травня 1899 по березень 1900 року перебував засланні, за свою громадську позицію, власне світобачення, яке не задовольняло тогочасну владу. У Херсоні він написав багато творів, які несуть у наші серця прагнення жити і творити добро, як робив це Коста.

Відгукнулись на запрошення і приїхали на свято шановні гості - члени культурного алано-осетинського товариства у місті Запоріжжя: Сергій Кокоєв, Гія Табунідзе, Генадій Песецький; член осетинського культурного товариства міста Херсона - Данченко В., Туаєв А.  Також, до нас завітала меценат та друг нашого освіт школи Вiкторiя Гавренкова - співвласник групи виробничих компаній, керівник громадської організації "Добродія - Херсон", за волонтерську діяльність нагороджена медаллю Президента України. Пані Вікторія долучилася і до створення музею нашого закладу освіти.

На святі виступила Катерина Миколаївна Савченко - голова ветеранської організації школи,  член Всеукраїнської творчої спілки конгрес літераторів України, член національної спілки журналістів України, відмінник освіти, гості та учні освітнього закладу.

Ідеї Коста Хетагурова про належність кожного народу, відстоювання національної та людської гідності актуальні й сьогодні. Тому люди різних національностей мають об’єднуватися заради добра, злагоди й миру.

Всі отримали чудові враження, гарний настрій.

Відео

рр

ннн