За сімейні цінності

4 червня 2019 року на базі комунального закладу «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гончара» Херсонської обласної ради відбулася зустріч у форматі «круглого стола» на тему: «За сімейні цінності», до якої залучилася Херсонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4.

Зустріч проводилася в межах реалізації пунктів Резолюції Всеукраїнського Форуму Сім’ї, що проходив у місті Києві 1 березня 2019 року.

На «круглому столі» були присутні представники міської ради, громадських організацій, волонтери, педагоги, конфесійні лідери.

У порядку денному розглядалися такі питання:

· підвищення ефективності діяльності місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування щодо забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї;

· забезпечення належного виховання та навчання дітей, підлітків і молоді на основі моральних засад, пропагування цінності сім’ї, підготовки молоді до подружнього життя, виховання подружньої та батьківської відповідальності, пропаганди здорового способу життя;

· забезпечення системи державної підтримки сімей, соціального захисту малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей;

·  потенціал діяльності церков і релігійних організацій у системі Національного Сімейного руху;

· Рух «Херсонська область – за сім’ю» як частина Національного Сімейного руху. Напрями. Діяльність.

Представник школи, учитель української мови та літератури, класний керівник, Сушко Володимирович, виступаючи з питання забезпечення належного виховання та навчання дітей, підлітків і молоді на основі моральних засад, пропагування цінності сім’ї, підготовки молоді до подружнього життя, виховання подружньої та батьківської відповідальності, пропаганди здорового способу життя, презентував роботу нашого освітнього закладу та діяльність педагогічного колективу в напрямі родинно-сімейного виховання. У ході зустрічі Херсонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 підтримала ініціативи Громадянського руху «Херсонська область – за сім’ю»,  Резолюцію Всеукраїнського Форуму Сім’ї щодо державних зобов’язань розвитку та захисту інституту сім’ї в Україні. Було також внесено пропозицію-звернення до відповідних фахівців щодо розроблення навчально-практичних, виховних посібників, які були б уведені до шкільної програми, починаючи з молодшого шкільного віку, спрямовані на активну підтримку сімейної політики в країні і допомогу вирішення тих нагальних питань і викликів, що постали сьогодні в суспільстві.

Учасники круглого стола прийняли Резолюцію і звернулися до українського народу, народних депутатів України, представників місцевих органів влади із закликом підтримати ініціативи та пропозиції, зазначені в документі.

 

єє

жж