Відкриття меморіальної дошки на честь Михайла Ткачишина

Напередодні одного з найголовніших свят України, 25-ої річниці Конституції,  в Херсонській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів № 4 Херсонської міської ради  відкрито меморіальну дошку на честь військовослужбовця Михайла Ткачишина, який загинув на сході України захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Михайло був гранатометником 5-й роти 2-го батальйону 53-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України та загинув 5 вересня 2019 року від кулі ворожого снайпера під час виконання бойового завдання в районі окупованої Горлівки.

Участь у відкритті меморіальної дошки брали перший заступник Херсонської районної державної адміністрації Сергій Гончар, секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, депутати Херсонської міської ради Андрій Калита, Оксана Погомій,   Ігор Осауленко, в.о. начальника управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко, керівник благодійного фонду «Українські серця» Олег Баркаренко, представник Міністерства у справах ветеранів Херсонської області Дар’я Мазур, директор Херсонської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 4  Олександра Потук, рідні та друзі загиблого, вчителі, учні.

Право відкрити меморіальну дошку воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною на сході України надали матері, батьку та сину Михайла.

Михайло загинув як герой, захищаючи свою державу! Указом Президента України № 290/2020 від 24 липня 2020 року «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

          Нажаль, це вже друга меморіальна дошка на честь загиблих героїв – учнів

школи №4. Перша була відкрита на честь Олега Чихуна, який загинув у 2015 році на сході України.

Сподіваємось, що ці меморіальні дошки будуть нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Михайла Ткачишина та Олега Чихуна, а пам'ять про героїв України на завжди залишиться в серцях людей.