Психолого - педагогічний консиліум

     Згідно з річним планом роботи освітнього закладу 14 грудня у початковій школі проведено психолого - педагогічний консиліум «Адаптація першокласників до освітнього процесу» .
Мета засідання: підвищення рівня проінформованості вчителів початкових класів щодо особливостей протікання адаптаційних процесів першокласників; проведення аналізу проявів та причин шкільної дезадаптації; відстеження взаємозв'язку між особливостями протікання адаптаційного періоду та подальшим визначенням освітнього простору дитини у шкільному житті.
     На консиліумі були присутні представники ЗДО № 44, 32.
    Заступник директора з навчально-виховної роботи Галина ГРИЦАЄНКО розповіла присутнім про створення комфортних умов у закладі для успішної адаптації першокласниківу НУШ.
     Голова методичного об'єднання вчителів початкової школи Ольга Слатвінська зазначила про труднощі, які виникають у дітей в адаптаційному періоді.
     Учителі 1-х класів Олена ДМИТРОВА, Ніна БІЛА, Аліна СОКОЛЕНКО, асистент учителя Світлана ХРАМОВА, Інна ШАПРАН, учителі англійської мови Інна ФОРЕМНА, Ігор КРАСНОВИД ознайомили учасників консиліуму з контингентом перших класів, станом здоров'я першокласників їх готовністю до подальшого навчання.
   Практичний психолог освітнього закладу Ірина ОВЧАРЕНКО педставила результати діагностування «Адаптація першокласників до шкільного життя».
     Логопед Людмила ХАВБОША надала педагогам результати логопедичного обстеження першокласників.
     Директор освітнього закладу Олександра Потук та представники зібрання взяли участь в обговоренні зазначеної теми та ознайомилися із рекомендаціями щодо створення подальших сприятливих умов у освітньому закладі для адаптації дітей до навчання у школі.