Педагогічна рада - листопад 2019

11 листопада 2019 року відбулося засідання педагогічної ради «Булінг (цькування): шляхи  виявлення і попередження булінгу в освітньому закладі», з метою оптимізація стосунків у шкільному середовищі, недопущення випадків булінгу (насильства серед підлітків), вироблення системи дій при виникненні булінгу в освітньому закладі.

На педраді були розглянути такі питання:

1.     Булінг (цькування) це проблема в усьому світі, так і в Україні зокрема. (ЗДВР А. Дівніч)

2.     Основні причини булінгу. Профілактика та боротьба з цим явищем. Аналіз анкетування учнів та вчителів. (соціальний педагог Ю. Спільна)

3.     Елементи тренінгу: «Попередження явища булінгу» (нормативні документи) (учитель історії та права, класний керівник 5-В класу П. Токаленко)

4.     Майстер-клас: «Булінг і як його уникнути» (робота з батьками та учнями) (учитель початкових класів В. Ляпіна)

5.     Особливості роботи з профілактики булінгу серед учнівської молоді. (учитель фізики, класний керівник 7-В класу І. Яржемська )

6.     Протидія кібербулінгу або агресії в інтернеті (учитель зарубіжної літератури, класний керівник 10 класу О. Поливач)

 Педраду було проведено у формі практикуму. Використані інтерактивні вправи, відеоролики, презентація та матеріали для наочності та подальшого використання.У своєму рішенні члени педагогічної ради визначили заходи, які допоможуть виявляти небезпечні ситуації щодо булінгу під час освітнього процесу у закладі та належно реагувати на них, запроваджуючи чіткі процедури втручання .

лоло

пппп

аааа