Консультації для спеціалістів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами

 

У рамках тижня молодого вчителя інклюзивного навчання «Ініціатива, творчість молодих» 19 березня 2019 року на базі Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Херсонської міської ради проведено консультації та майстер-класи для спеціалістів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

До освітнього закладу завітало 15 педагогічних працівників, серед яких: класні керівники, практичні психологи,  асистенти вчителів та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти міста.

Діяльність педагогічного колективу щодо створення освітнього середовища для дітей з нетиповим розвитком школи № 4 презентувала заступник директора з навчально-виховної роботи Грицаєнко Галина Анатоліївна.

Учасники заходу розглянули актуальні питання щодо основних аспектів розвитку дітей з особливими освітніми потребами, серед яких:

· Особливості корекційної роботи та роботи асистента вчителя в початковій та середній школах  (Токар Дар’я Олександрівна та Новицька Ольга Владиславівна).

· Робота соціального педагога з батьками здобувачів освіти з особливими освітніми потребами  (Спільна Юлія Юріївна).

· Робота практичного психолога щодо консультацій батьків здобувачів освіти з особливими освітніми потребами, особливостей групових та індивідуальних  корекційно-розвиткових занять з дітьми  (Овчаренко Ірина Володимирівна).

Під час консультацій гості мали можливість долучитись до виконання практичних вправ з розвитку дрібної моторики рук, розвитку уваги та формуванню позитивних навичок особистості дитини.

Наприкінці зустрічі колегам було запропоновано оглядову екскурсію до ресурсної  кімнати.

оло

оло

оло