Герой АТО завітав до 11-го класіу

У ХХІ столітті з нового боку відкрилася тема патріотизму та гідності. Кожний із нас може багато сказати про ці якості, але найкраще вони демонструються діями. Усі воїни, що саме у цей момент знаходяться у зоні АТО, ризикують життям, не знаючи, з я кого боку прилетить ворожий знаряд, є зразками честі, сміливості та відданості своїй державі.

Героїв потрібно знати в обличчя, тож 1 лютого 2019 року провести виховну годину в 11-ому класі був запрошений воїн АТО Бараненко Владислав Анатолійович, що вже п`ятий рік захищає нашу країну у гарячих точках Донбасу – шахті «Бутівка» та містечку Щастя.

За словами Владислава, опинився на фронті він несподівано — в якийсь момент відчув необхідність допомогти, зрозумів, що повинен. І чи не такі вчинки гарно зображують те, наскільки перемагають у людині гідність та сміливість? «Зона АТО – це школа життя, дуже багато переосмислюєш, знаходячись там. Старі цінності ніби відкидаються, натомість з`являються нові – життя та здоров`я. Ти вчишся цінувати момент», - каже воїн. Також гість показав одинадцятикласникам «польові» відео з власного архіву, у яких вони побачили справжня життя, робочі будні наших захисників. Впродовж уроку кожний учень міг задати питання, яке турбує його найбільше, тож бесіда вдалась жвава та неймовірно цікава.

Після такої зустрічі наповнюєшся двоякими відчуттями: розумієш, що настали важкі часи і на сході країни відбувається безлад, справжня війна, щодня гинують чиїсь сини, чоловіки, батьки. Але разом із тим ідеш натхненним, тому що кожну таку історію ти ніби пропускаєш крізь себе і відчуваєш гордість за тих людей, які захищають наш спокійний сон, жертвуючи власним. 

вава