День цивільного захисту 2019

 

 

16 травня 2019 року в освітніх закладах міста, зокрема і в нашій школі, проводився день цивільного захисту. Школа працювала в режимі підвищеної готовності. День розпочався  проведенням загальношкільної лінійки.

За планом проведено:

·        Єдиний урок у 1-11 класах «Знати, щоби вижити».

·        Конкурс малюнків «Хай завжди буде сонце!» (для учнів  5-х класів).

·        Пізнавально-ігрова програма з елементами практичних занять  юних рятівників та юних інспекторів дорожнього руху  для учнів  1-4 класів.

·        Конкурс листівок та стінгазет «Це повинен знати кожний!» (5-11 класи).

·        Психологічний тренінг для учнів 9-х класів «Поведінка в екстремальних ситуаціях».

·        Практичне заняття з ЦЗ для учнів 10-11 класів: одягання протигазу, надання першої медичної допомоги, перенесення потерпілого.

·        Відпрацювання ввідної «Раптовий напад противника! Повітряна тривога!», розміщення учасників освітнього процесу вздовж основних стін далі від вікон.

 Класними керівниками 1-11 класів проведено змістовні уроки з питань цивільного захисту. Особливо цікаво і змістовно пройшли заходи в 1-А,1-Б, 1-В, 5-А,5-Б,5-В,6-А,6-Б,6-В,7-Б,8-А,9-А.9-Б,11 класах.

Члени шкільного гуртка  юних рятівників підготували для учнів 1-4 класів пізнавально-ігрову програму з елементами практичних завдань із  цивільного захисту (керівник Спільна Ю.Ю.). Члени гуртка юних інспекторів  дорожнього руху у своєму виступі нагадали правила поведінки в транспорті та на проїжджій частині (керівник Білоконь Л.О.). Особливо активними були учні 9-А класу Дяченко катерина, Курбацька Ганна та Герусова Катерина. Під час проведення показових практичних занять учні 11-го та 10-го класів  продемонстрували свої знання та вміння щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях. Активними виявилися Макаренко Нікіта, Кілюшик Тимофій, Попик Андрій, Пуняк Дар’я, Царенко Дана, Косова Катерина та Болдарева Тая.

Змістовні  стінгазети виготовили учні 5-А, 8-А,9-А,9-Б, 10 та 11  класів.

У ході  відпрацювання тренувальних завдань за ввідною «Раптовий напад противника! Повітряна тривога!» учнями, працівниками школи та  формуваннями ЦЗ  було вчасно відреаговано на  сигнал. Розміщення учасників освітнього процесу вздовж основних стін пройшло організовано, без паніки.

Тож пам’ятайте правила безпеки завжди!