День науки 2019

 

У рамках відзначення Всеукраїнських днів науки 15 травня в освітньому закладі відбувся конкурс-презентація науково-дослідницьких робіт учнів 7-11 класів. Були представлені 12 презентацій з різних предметів: української мови та літератури, англійської мови, трудового навчання, біології, хімії, фізики, інформатики, зарубіжної літератури. Учасники продемонстрували навички дослідницької роботи, нестандартність мислення, уміння працювати з додатковою інформацією. Учениця 11 класу Царенко Дана, яка посіла ІІ місце в І і ІІ етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у секції «Історія України» (учитель Токаленко П.О.), поділилася досвідом участі в конкурсі та дала учасникам цінні поради щодо дослідницької діяльності.

І місце посіла робота Дорогань Олександри (10 кл.) «Особливості зображення старожитньої України з використанням норм сучасної української мови в повісті М.Коцюбинського «Тіні забутих предків»» (учителі Павловська І.Л. та Сушко В.В.).

ІІ місце розділили Донських Єлизавета (10 кл.) з роботою «Технологія вирощування моркви сорту «Шантане» з використанням біогеля в умовах півдня України» (учитель Яблуновська О.В.), Муравйов Геннадій (9-А кл.) з дослідженням англійською мовою «Міфи і легенди Великої Британії» (учитель Коденець І.В.) і Крисов Антон (10 кл.) з проектом з інформатики «Подорож Україною» (учитель Середа О.В.).

ІІІ місце посіла робота Адісевич Ірини (9-Б кл.) « Підготовка до написання твору-роздуму «Зрадо, як тебе зрозуміти?»» (учитель Жулєва Л.В.).

Особливими номінаціями відзначено учнів, які продемонстрували оригінальність та практичне спрямування своїх  досліджень:  

Попкова Анна (8-А кл.) з роботою «Рідкі кристали» (Базалінчук А.В.) за вдалий науковий експеримент,

Попелишко Вікторія (8-А кл.) з робою «Проектна діяльність на уроках трудового навчання» (учитель Чумаченко Т.М.) за практичне втілення творчих ідей,

Пуняк Дар’я, Тицко Юлія, Дяченко Єлізавета (11 кл.) з англомовною роботою «Спорт» (учитель Бутова Л.В.) за багатоплановість і креативність дослідження,

Дрьомова Анастасія (10 кл.) з роботою «Вплив на довкілля переробки і транспортування вуглеводної сировини» (учитель Кириченко В.М.) за актуальність тематики.

За науковий дебют відзначено спільний проект Авраменко Анни та  Бульбенко Кіри (7-Б) «Прислівник як самостійна частина мови» (учитель Павловська І.Л.).

Вітаємо конкурсантів та їхніх учителів!

dfdf

rrrr